Innerlijk-Balans

Zodat u weer verder kunt

E.M.D.R. Therapie


Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.


We gaan de emotionele lading van een traumatische gebeurtenis afhalen, zodat als je terugdenkt aan het beeld, jouw gevoelens neutraal zijn en de emoties niet meer beperken in je leven. Door terug te denken aan het vervelendste moment van het trauma en daarna de vingerbewegingen toe te passen, komen de emoties los die je vastgehouden hebt, waardoor deze kunnen stromen en afgevoerd worden. Je brein krijgt een overload aan prikkels, waardoor je automatisch de emoties die bij het beeld horen gaat loslaten. Daarna gaan we positieve, krachtige gevoelens aan het beeld koppelen om je terug in je kracht te zetten.


De gebeurtenis word direct verwerkt. Hierdoor voelt u zich minder machteloos. De lading van de gebeurtenis verdwijnt, waardoor het makkelijker is om anders over de gebeurtenis te denken. De angst is minder en het zelfvertrouwen neemt hierdoor toe.


E.M.D.R. is ook bewezen effectief bij faalangsten, Fobieën, woede, gevoelens van machteloosheid, spreken in het openbaar en een laag zelfbeeld.