Innerlijk-Balans

Zodat u weer verder kunt

Innerlijk kind therapie


Bij de geboorte zijn we een onbeschreven blad. Vanaf de eerste dag zijn we afhankelijk van onze ouders/opvoeders. Door de manier van opvoeding kunnen er kreukels of scheuren ontstaan in het blad. Zo wordt het kind met al deze ervaringen van kreukels en scheuren een volstrekt uniek persoon. Dit is het kind in jezelf. 

Als we pijnlijke dingen meemaken als kind kunnen we deze ervaringen niet verwerken, omdat we noch te klein zijn. Bij emotionele verwaarlozing, geestelijk of lichamelijk misbruik dan heeft dat een nog groter impact in de toekomst.

Deze onverwerkte emoties en gevoelens spelen nu nog vaak een rol en bepalen voor een groot deel ons leven. We leerden ons aan te passen aan de situatie, we lieten gewenst gedrag zien en leerden onze werkelijke gevoelens niet te tonen. Maar door je af te sluiten van pijnlijke gevoelens, sluit je jezelf ook af voor emoties van vreugde, spelen, blijheid, warmte, geborgenheid, veiligheid en liefde.


Als kind ben je zo kwetsbaar dat je gemakkelijk denkt dat jij de schuld bent van de problemen in je omgeving. Je raakt van slag door stemmingen om je heen. Hierdoor kun je gaan denken dat je er niet mag zijn, dat er geen liefde is voor jou. Om je gelukkig te voelen is het belangrijk om het contact met je innerlijk kind te herstellen.


Leer hoe je onderdrukte emoties en gevoelens kunt loslaten en je innerlijk kind weer gelukkig en speels maakt. Als volwassene kun je de verantwoordelijkheid hierin nemen voor het innerlijk kind in jezelf. Het kind in jezelf kan zich weer veilig en beschermd voelen.

In hypnose nodigen we jou innerlijk kind uit. Door met aandacht te luisteren naar wat jou innerlijke kind nodig heeft.