Innerlijk-Balans

Zodat u weer verder kunt


Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel.Tussen ons bewuste brein en ons onderbewuste brein kunnen we kritisch over bepaalde situaties nadenken. Ons kritische denken kun je vergelijken met een soort poortwachter die ons veilig houdt om te overleven. Iedere keer als we herinnert worden aan een nare situatie in het verleden ervaren wij deze gevoelens opnieuw. Ons kritisch denken slaat dan alarm, ook al ben je veilig in het hier en nu. De trauma's die we meemaken en de angsten die we gecreëerd hebben blijven zich dan alsmaar herhalen. 

Zodra we in hypnose zijn passeren we ons kritische denken. Het bewuste brein ontspant en we hebben rechtstreeks contact met het onderbewustzijn. In het onderbewustzijn bevind zich jouw emotionele centrum. Het is een soort bibliotheek waar alle trauma's en emoties zijn opgeslagen. Door in hypnose in een veilige omgeving onderdrukte emoties en trauma's opnieuw te beleven krijg je de kans om hiervan los te komen en te genezen. We gaan terug naar de oorzaak, zodat het probleem bij de wortel wordt aangepakt. De Hypnotherapeut kan je hierin begeleiden, zodat de emotie niet te overweldigend wordt en van korte duur is.

In ons onderbewustzijn bevinden zich ook alle overtuigingen. Vaak zijn deze onbewust overgenomen van onze opvoeders en onze omgeving. Als we bepaalde overtuigingen of gedragingen willen veranderen is dit zeer effectief wanneer we in hypnose zijn. Het onderbewustzijn staat open voor nieuwe positieve suggesties. Hierdoor is het veel makkelijker om nieuw gedrag aan te leren om bijvoorbeeld gezonder te gaan leven, verslavingen te overwinnen, grenzen aan te geven of meer zelfvertrouwen te ervaren. Het is echter wel belangrijk dat je hier zelf 100% achter staat en ook wilt veranderen.

De meeste mensen vinden het heel ontspannend om in hypnose te zijn. Het is een trance-staat waarbij de hersengolven hetzelfde zijn als in de remslaap. In hypnose kun je alles horen en ook praten. De hypnotherapeut zal je begeleiden, waarbij jij de controle blijft houden. Er zal niets gebeuren wat jij niet wilt.! Na de sessie ben je weer volledig uit hypnose.


Hypnose is een natuurlijke staat van zijn. Dagelijks beleven we momenten waarbij we even in hypnose zijn. Bijvoorbeeld wanneer je helemaal opgaat in een film dan ben je al in een lichte trance. Je hoort niet meer wat er om je heen gebeurd.


We beginnen met een intake gesprek, zodat de hulpvraag of klacht helemaal duidelijk is. Ik geef een korte uitleg over hypnose en je kunt eventuele vragen stellen. Wanneer het helemaal goed voelt beginnen we met de hypnose sessie. 


Hypnotherapie is geen lang traject, gemiddeld 1 tot 3 behandelingen. Het blijft echter maatwerk en ieder mens is anders. Soms is een probleem complexer en bestaat deze uit meerdere lagen. 

Mijn intentie is, om u in zo min mogelijk aantal sessies te helpen. Uiteraard kan ik niet garanderen dat uw klacht(en) volledig weg zijn.