Innerlijk-Balans

Zodat u weer verder kunt


Hypnotherapie


In hypnose gaan we meer luisteren naar ons gevoel. Het bewuste brein ontspant en we hebben rechtstreeks contact met het onderbewustzijn. In het onderbewustzijn bevind zich jouw emotionele centrum. Het is een soort bibliotheek waar alle trauma's en emoties zijn opgeslagen. Door in hypnose in een veilige omgeving onderdrukte emoties en trauma's opnieuw te beleven krijg je de kans om hiervan los te komen en te genezen. We gaan terug naar de oorzaak, zodat het probleem bij de wortel wordt aangepakt. Ik zal  je hierin begeleiden, zodat de emotie niet te overweldigend wordt en van korte duur is. Dit heet regressie.


Door een trauma te verwerken kan de energie die zich vast heeft gezet in je lichaam weer vrijkomen en doorstromen. Hierdoor ruim je energetisch veel op, waardoor er ruimte ontstaat voor verbinding met jezelf, en hogere energieën van liefde en vreugde door je heen kunnen stromen. Je maakt als het ware ruimte vrij, hoe meer we opruimen, hoe lichter het leven voelt.


In hypnose kunnen we ook oude overtuigingen en programmeringen die ons blokkeren opheffen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn, ik ben niet goed genoeg, ik ben geen liefde waard of ik zal toch weer falen. Als we bepaalde overtuigingen  willen veranderen is dit zeer effectief wanneer we in hypnose zijn. Het onderbewustzijn staat open voor nieuwe positieve suggesties. Hierdoor is het veel makkelijker om nieuw gedrag aan te leren om bijvoorbeeld gezonder te gaan leven, verslavingen te overwinnen, grenzen aan te geven of meer zelfvertrouwen te ervaren. 


De meeste mensen vinden het heel ontspannend om in hypnose te zijn. In hypnose kun je alles horen en ook praten, waarbij jij de controle blijft houden. Het enige wat je hoeft te doen is naar mijn stem te luisteren. Je houdt zelf de controle op wat je wel en niet wilt zeggen. Ik volg jou in wat er naar voren komt, en wat jij nodig hebt om te helen. Er zal niets gebeuren wat jij niet wilt! Na de sessie ben je weer volledig uit hypnose.


Hypnose is een natuurlijke staat van zijn. Dagelijks beleven we momenten waarbij we even in hypnose zijn. Bijvoorbeeld wanneer je helemaal opgaat in een film dan ben je al in een lichte trance. Je hoort niet meer wat er om je heen gebeurd.


We beginnen met een intake gesprek, zodat de hulpvraag of klacht helemaal duidelijk is. Ik geef een korte uitleg over hypnose en je kunt eventuele vragen stellen. Wanneer het helemaal goed voelt beginnen we met de hypnose sessie. 


Hypnotherapie is geen lang traject, gemiddeld 1 tot 3 behandelingen. Het blijft echter maatwerk en ieder mens is anders. Soms is een probleem complexer en bestaat deze uit meerdere lagen. 

Mijn intentie is, om u in zo min mogelijk aantal sessies te helpen.